Oppsummering arrangement
Kjære venner,
Styret i Bailliage de Bergen har igjen gleden av å invitere sine medlemmer til Afternoon Tea på Opus XVI. Vårt forrige arrangement ble en stor suksess og vi er derfor er sikre på at våre verter vil varte opp med delikatesser i beste britiske tradisjon.
Afternoon tea er en selskapstradisjon som oppstod i Storbritania på 1840-tallet. Kildene forteller at en av dronning Victorias hoffdamer, hertuginnen av Bedford, ofte følte sulten komme snikende før den relativt sene middagen som overklassen spiste, ble servert. For å mette sulten ba hun hoffet lage en kanne te med brød, smør og noe søtt til. Etter hvert begynte hun å invitere gjester for å holde henne med selskap og slik oppstod det man idag kaller Afternoon Tea.
I Norge var det dronning Maud som tok med seg tradisjonen til Slottet i 1905. Tradisjonelt blir Afternoon Tea servert mellom klokken 15.00 og 17.00, men i Kong Haakon og Dronning Mauds tid ble Afternoon Tea servert klokken 17.00, gjerne i Speilsalen, Dronning Mauds "Drawing Room".
Afternoon Tea består av fingersmørbrød, nybakte scones med syltetøy og «clotted krem», kaker og søtsaker, selvsagt ledsaget av nytrukket te og gjerne et glass bobler!
Vi ønsker at våre medlemmer, deres ledsagere og gastronomisk interesserte venner igjen skal få anledning til å oppleve denne sosiale tradisjonen i ett av Bergens flotteste hoteller. I samarbeid med Britt og Alexander Grieg og deres eminente team på Opus XVI, kan vi derfor ønske hjertelig velkommen til en ettermiddag med stil, med en oppgradert og spennende meny tilpasset Chaîne des Rôtisseurs.
Premium Afternoon Tea på Opus XVI
Lørdag 28. januar kl. 13.00, Hotel Opus XVI, Vågsallmenningen 16
Antrekk: Pent med kjede
Pris: kr. 745,- for medlemmer, kr. 775,- for gjester
Meny
Aperitiff - Möet Imperial Champagne
***
En blanding av klassiske og nordiske smørbrød
5 ulike typer kake
Nystekte scones med
Hjemmelaget clotted cream, hjemmelaget sitronkrem og bringebærsyltetøy
***
3 ulike Premium Tea nøye tilpasset smørbrød og kaker
Det blir servert ubegrenset te under måltidet. De som ønsker andre drikkevarer kan bestille dette ved bordet, på egen regning.
Fyll ut nødvendige data og klikk påmelding. Merk at plassen er begrenset og at medlemmer med deres ledsagere derfor blir prioritert ved overbooking.
Påmeldings- og betalingsfrist er onsdag 25. januar. Betaling kan gjøres med kredittkort, Vipps, eller ved innbetaling til vår konto: 1207.94.58706.
Vennligst noter eventuelle allergier eller spesielle ønsker i notatfeltet eller send en epost til: gautebirkeli@gmail.com
Vennlig hilsen
Gaute Birkeli
Bailli Regional