Oppsummering arrangement
Kjære venner,
Sommeren i Bergen har vært litt typisk. Været har tidvis vært helt umerket, tidsvis svært fuktig. Jeg håper likevel dere alle har hatt mulighet for å spise og drikke godt, slappe av og lade batteriene.
Styret i Bailliage de Bergen har benyttet tiden til å planlegge høstens arrangement og allerede torsdag 12. september kan vi ønske velkommen til et kombinert kunst- og gastronomi-arrangement, i samarbeid med Gategalleriet og Engen Restaurant & Bar. Vi kan love en flott opplevelse og invitasjonen kommer om ikke lenge!
Og mens vi venter, har vi igjen gleden av å invitere til en spennende Winemakers Dinner i regi av FG Restaurant & Bar. Haakon Sande og hans team ønsker også denne gang å tilby medlemmer av Chaîne des Rôtisseurs spesialpris på muligheten til å smake flotte viner, kombinert med en eminent meny fra kjøkkenet på FG.
G.D. Vajra lager noen av de flotteste Baroloene i Piemonte og har en bred og variert portefølje med spennende viner i de aller fleste stiler og kategorier – tradisjonelle og eksperimentelle. Felles er at de er syrefriske, elegante, og fruktdrevne.
Azienda Agricola G.D. Vajra holder til i kommunen Barolo, som ved siden av La Morra regnes for å representere den mest delikate og umiddelbart fruktige vinstilen av alle Barolo-kommunene. Vinmarkene hos Vajra har i lang tid vært drevet etter økologiske prinsipper og benytter ikke lenger kjemiske tilsetningsstoffer eller plantevernmidler, kun organisk gjødsel. Slik holdes vinmarkene i god mikrobiologisk balanse, samtidig som sykdommer motvirkes og avlingene holdes naturlig lave.
Francesca Vajra er datter av Aldo og Milena fra G.D. Vajra. 2 år gammel ble hun funnet i Vajra-kjellerne mens hun prøvde å nippe til noen dråper vin fra fatene. Om denne episoden hadde en innflytelse eller ikke, har Francesca nå en fantastisk gane og er en eksepsjonell blindsmaker, begavet av nysgjerrighet, fantastisk hukommelse og intuisjon. Med slike kvaliteter er hun en grunnleggende komponent i det utøvende GD Vajra-smakspanelet.
Denne kvelden serverer FG en smakfull 5-retters middag, med håndplukkede viner fra Vajra. Kveldens viner presenteres av Francesca Vajra.
På vegne av Haakon Sande og hans team inviterers medlemmer, ledsagere og gode venner av Bailliage de Bergen til:
Winemakers Dinner med G.D. Varja
FG Restaurant & Bar
Onsdag 28. august 2024 kl. 18.30
Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr. 1 695,-
Pris for gjester: kr. 1 795,-
Antrekk: Pent, uten kjede
Meny
Kvelden starter med Aperitiff i FG Bar
Vajra N.S. Della Neve Spumante Rosato Extra Brut
***
Skalldyrsuppe med sjøkreps og kamskjelltartar
Allergener: melk, skalldyr, sulfitt, selleri
Vajra Rosabella
***
Papardelle med ‘short ribs’ ragu
Allergener: mel, selleri, sulfitt, egg
Vajra Langhe Nebbiolo 2022
***
Kylling ballotine med selleri og spinat
Allergener: Melk, selleri, sulfitt
Vajra Barbera d´Alba Superiore 2022
***
Hjort med sopp og Jerusalemartisjokk,
rødvins- og tyttebærsaus
Allergener: melk, sulfitt, selleri
Vajra Barolo Albe 2019
Vajra Barolo Coste di Rose 2018
***
Panna Cotta
Allergener: melk
***
Kaffe
Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på ledsager eller gjester som ikke er medlem. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår konto: 1207.94.58706.
Frist for påmelding er søndag 25. august. Betaling må være gjort før arrangementet starter. Merk at det er begrenset plass på denne kvelden.
Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier.
Ta kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål.
Hjertelig velkommen!
Vennlig hilsen
Gaute Birkeli
Bailli Regional