Søndagslunch med ølsmaking på Schøtstuene

Oppsummering arrangement

Schøtstuene

2024-11-10

2024-11-10

2024-11-10

Kjære venner,

Om nøyaktig en uke møtes vi til en spennende og lærerik søndagslunch på Schøtstuene. Dere som har meldt dere på, hjertelig velkommen til en helt spesiell opplevelse av historie, kultur og gastronomi. Til dere som ennå ikke har rukket å melde dere på, det er ennå ikke for sent, men det begynner å haste. Vi må ha nøyaktig antall innen fredag 8. november, så kast dere på PC-en eller mobilen og meld dere på. Mat- og historieinteresserte venner er også velkommen på dette arrangementet.

Styret i Bailliage de Bergen har gleden av å invitere til en sosial og lærerik formiddag på Schøtstuene. Schøtstuene er ikke bare et museum, men også et selskapslokale med en historie fra gamle dager. I dag er Schøtstuene en del av Det Hanseatiske Museum som forteller historien om tyske kjøpmenn som handlet med tørrfisk og korn på Bryggen i mer enn 500 år. Det har satt sine spor, blant annet ved at disse lokalene på Bryggen fikk det tyskklingende navnet Schøtstuene i stedet for de gammelnorske "Skytningsstuene". En schøtstue var både en varmestue og et forsamlingslokale for alle i en bryggegård gjennom vintersesongen. Der kunne de få varme fra en peis eller en ovn, ha belysning inne og få varme måltider.

Denne formiddagen har vi gleden av å kunne presentere Hilde Arnesen fra Det Hanseatiske Museum. Hun vil gi oss en omvisning i lokalene og innsikt i Hansatiden og eldre drikkeskikker i Bergen.

Deretter vil restaurantsjef Adelinn B. Shønberg fra Allmuen ta oss videre og formidle hva Schøtstuene, Haneatisk tid og lokale verdier betyr for oss i dag. Hun vil gi oss et spennende ølforedrag, med smaking av forskjellige øltyper, servert sammen med et smakfullt måltid.

Allmuen startet opp i 2017, med et mål om å lage en uformell og hyggelig bistro for alle anledninger, med høy kvalitet. De fokuserer på å jobbe tett med lokale leverandører for å vise hva nærområdet har å by på av drikke og mat i kombinasjon, for en spennende opplevelse.

Styret i Bailliage de Bergen har den store gleden av å invitere sine medlemmer, deres ledsagere og venner til:

Søndagslunch på Schøtstuene

Øvregaten 50, 5003 Bergen
Søndag 10. november 2024 kl. 13.00​
Pris for medlemmer i Chaîne des Rôtisseurs: kr 1395,-
Pris for gjester kr. 1495,-
Antrekk: Pent, med kjede

Program for dagen

Vi møtes i Schøtstuene der Hilde Arnesen gir oss en innføring i historien til Bryggen og en omvisning i de fantastiske lokalene. Deretter vil Adelinn Schønberg lede oss gjennom en spennende ølsmaking og servere en smakfull lunch, med retter fra Allmuen. Arrangementet avsluttes med kaffe.

Meny

Smakng av fem ulike historiske øl

***

Allmuens smakfulle lunchbuffet

***

Kaffe

Meld på deg selv og inntil et ekstra medlem ved å fylle inn navn eller medlemsnummer. Meld deretter på ledsager eller gjester som ikke er medlem. Betaling kan gjøres med betalingskort, Vipps, eller ved å laste ned faktura og betale angitt beløp til vår nye konto: 1520.12.74866. Merk at Bailliage de Bergen har fått nytt kontonummer!

Allmuen ønsker rask påmelding, helst innen mandag 28. oktober, for å kunne planlegge maten, men vi aksepterer påmelding fram til søndag 3. november. Betaling må være gjort før arrangementet starter. Merk at det er noe begrenset plass i Schøtstuene.

Vennligst gi beskjed om eventuelle allergier.

Ta kontakt med undertegnede på epost: gautebirkeli@gmail.com dersom du har spørsmål.

Hjertelig velkommen!

Vennlig hilsen

Gaute Birkeli

Bailli Regional
Registration is closed! This event has expired or is no longer available