|
ReferatMat- og vintur til Izmirseptember 2023Årets mat og vintur i regi av Bailliage de Nordvestlandet til Izmir var en stor opplevelse. Vi deltok på det 4. internasjonale OMGD Grand Chapitre.Mange av deltakerne har vært med i mange år, så det er veldig hyggelig å treffe gamle kjente igjen. Nye deltakere blir tatt imot veldig godt, slik at man straks føler seg som en av gjengen.Vi fikk oppleve et fantastisk program, der høydepunktet var Intronisasjon i det gamle biblioteket i Ephesus og Grand Diner på Den Arkadiske Vei.I tillegg sørget Bailliage de Nordvestlandets egen kjentmann i Izmir Jan Arne Osen for å vise frem noen av områdets perler, som byen Urla med sin kunstgate der vi ble servert nydelig lunsj på İstifçi Urla og det historiske heistårnet Asansör i Izmir.Her er 3 bilder fra lørdagens utflukt til Asansör og noen bilder fra nærområdet til vertshotellet Swissôtel Grand Efes:
Video med opplevelser fra IzmirOnsdag kveld var det get together på Swissôtel Grand Efes, det hele startet med 2 timers mingling og vinsmaking i hotellets hage, med påfølgende middag i hotellets toppetasje:
Torsdag kjørte vi The Urla Wine Route og besøkte mange vinprodusenter. Lunsjen var tyrkisk street food servert hos Manej Urla og middagen spiste vi i hagen til topprestauranten OD Urla:Fredag besøkte vi vinprodusenter og et raki-destilleri. Da vi besøkte destilleriet måtte vi på med vernesko, vernebriller og røde refleksvester. Før vi gikk inn i selve destilleriet måtte vi legge fra oss alle telefoner og kamera på grunn av eksplosjonsfaren. Vi var delt i flere grupper og spiste lunsj hos ulike produsenter. Under fredagens siste vinsmaking kunne vi nyte solnedgangen. Kveldens middag ble inntatt utendørs på restaurant Isabey: |
Som medlem av Chaîne des Rôtisseurs mottar du dette nyhetsbrevet.
|
||